Hőlégbefúvó kazánok 

A VIGAS TVZ hőlégbefúvó faelgázosító kazán száraz faanyag eltüzelésére szolgál (fűrészportól akár 35 cm hosszú farönkökig). A fűrészport, faforgácsot, fahulladékot és favesszőket farönkökkel szükséges elégetni. A tároló tartalma a kazán 6-10 órás normál működésére elegendő.

A VIGAS TVZ hőlégbefúvó faelgázosító kazán 4-6 mm vastag acéllemezekből van összehegesztve. A kazánok belső lemezei, amelyek érintkeznek az égéstermékekkel 6 mm vastagok, és korróziógátló festéssel vannak kezelve. A hőcserélő Ø57 x 4,5 mm méretű acélcsövekből van összehegesztve. Az égéstér belseje 20 mm vastagságú samottégléval van kirakva. A külső lemezborító 0,8 mm vastagságú lemezből van elkészítve. A kazán hőszigetelését 20 és 40 mm vastagságú NOBASIL hőszigetelő anyag alkotja.

ak4000kijelzo

2013-tól az AK4000 elektronikus szabályozó a VIGAS faelgázosító kazánok új szabályozó egysége. Megfelel a könnyű üzemeltetés követelményének. Már az alap kivitelében lehetséges belső hőmérsékletszabályozó (szobatermosztát), keringető szivattyú vagy elszívó ventilátor csatlakoztatása. Lehetővé teszi a kazán füstgázhőmérséklet szerinti szabályozását finoman hangolt program segítségével. Jelzi a tüzelőanyag kiégését, a tüzelőanyag ellenőrzését vagy a hibát a leírásával együtt. A tüzelőanyag elgázosítási és égési folyamatában az AK4000 elektronikus szabályozó figyelemmel kíséri a hőmérséklet változásait, és szükség szerint egyenletesen növeli, vagy csökkenti a befúvó ventilátor fordulatszámát, növelve illetve csükkentve a kazán teljesítményét.

 

A hőlégbefúvó fűtés felhasználásának fő területei az ipari létesítmények (csarnokok) és szárítók.

A hőlégbefúvó fűtés előnye a magas üzemeltetési készenlét és a kiépített légtechnikával történő egyszerű összeépítés lehetősége.

vigas25TVZ1. AK 4000 vezérlés
2. Felső ajtó
3. Kéménycsappantyú húzórúdja
4. Elgázosító kamra
5. Elsődleges levegő járat
6. Csappantyú
7. Ventillátor
8. Ventillátor burkolat
9. Hőállóbeton fúvóka
10. Másodlagos levegő retesz
11. Ajtózár
12. Samott téglák
13. Alsó ajtó
14. Kéménytorok
15. Hőcserélő fedele
16. Befűtő csappantyú
17. Felső hátulsó burkolat
18. Előremenő forró levegő csatorna
19. Felső elülső burkolat
20. Kazán hőmérő
21. Hőbiztosíték
22. Hőcserélő csövezet
23. Hőállóbeton falazat
24. Másodlagos levegő
25. Égéstér
26. Füstgáz áramlás iránya
27. Hűtő ventilátor
28. Lábak
29. Füstgázhőmérséklet érzékelő

Frissítés alatt

 

Hol vásárolható meg?

Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

webface logo s
X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.