Telepítés 

biztonsagi huto

 

A biztonsági hűtő hőcserélő a TS 130 biztonsági szeleppel együtt a VIGAS faelgázosító kazán túlmelegedés elleni védelmére szolgál, elektromos feszültség kimaradás esetére.

Kényszerkeringés esetében a szivattyú leállítása és ezzel a rendszerben levő víz keringésének leállása következik be. Abban az esetben, ha nincs biztosítva az automatikus átmenet gravitációs (önsúlyú) keringetési módba, vagy nincs biztosítva 5 kW minimális hőfogyasztás, a kazán túlmelegedhet a hőtehetetlensége miatt.

A VIGAS faelgázosító kazánok minden típusa gyárilag fel van szerelve biztonsági hűtő hőcserélővel.

A TS 130 biztonsági szelepet külön tartozékként szükséges megvásárolni.

A VIGAS faelgázosító kazán kivezetett 3 "-os karmantyúinak egyikébe szükséges becsavarni a TS 130 szelepet úgy, hogy az zárja a vizet, még a kazánba történő belépése előtt. A biztonsági hőcserélőnek vízmentesnek kell maradnia. A másik karmantyút a csatornahálózatba szükséges belevezetni. A hőmérsékletérzékelőt a két 3 "-os karmantyú között található 1 "-os karmantyúba szükséges becsavarni.

Figyelmeztetés:

A szelep és hőmérsékletérzékelő beszerelését a KF rendszer vízzel történő feltöltése előtt szükséges elvégezni.

 

hocserelo vazlat

1. TS 130 ¾“ biztonsági szelep

2. Kettős hőmérsékletérzékelővel ellátott merülő védőhüvely

3. Biztonsági hűtő hőcserélő

4. Vízkivezető a csatornahálózatba

5. VIGAS faelgázosító kazán

6. Hidegvíz bevezető

 

Működési elv


A biztonsági szelep a VIGAS faelgázosító kazán kimenő vizének hőmérsékletével van vezérelve. Ha a kimenő víz hőmérséklete eléri a 95 °C-ot, a szelep kinyit. A közüzemi vízellátó rendszerből áramló víz elnyeli a kazánból a meleget, és ezzel meggátolja a kazán túlmelegedését, esetleges károsodását. STN EN 303/5 szerinti kazánvédelmi rendszer.

leengedoszelep tomitesrajza

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.