A VIGAS kazánok története


1A VIGAS kazánok gyártását 1993-ban indítottuk. Abban az időben csak kevesen tudták, hogy a biomassza, esetünkben a fa és fahulladék, másképpen is eltüzelhető, mint a hagyományos felülről történő tüzelés módszerével. A faelgázosítás elvéről csak kusza információk álltak rendelkezésre. Mára, széleskörű méret és típusválasztékával, vállalatunk Európa egyik legnagyobb faelgázosító kazánokat gyártó üzemévé nőtte ki magát. A készülékek nagy sikert aratnak Európa nyugati országaiban, főleg Németországban, mely a termelésünk elsőszámú célpiaca. Magyarországi, 2008-as piacra lépésünkkel egy időben nagy erőfeszítéseket kellett kifejtenünk, hogy a leendő vásárlóinkat meggyőzzük arról, hogy a faelgázosító kazánok milyen nagy előnyökkel rendelkeznek. A bemutatóinkon az érdeklődők leggyakrabban a kazánok árára, hatékonyságára, a fűtéshez használható tüzelőanyag típusára, mennyiségére és hasonlókra kérdeznek rá. A károsanyag kibocsátás mértéke a háttérbe szorul. Ennek ellenére a célunk az, hogy a termékeink folyamatosan megfeleljenek a szigorú nyugat európai kibocsátási határértékeknek, mivel csakis így tudunk érvényesülni a külföldi piacokon. Ezzel egy időben viszont rendkívüli mértékben tökéletesítettük az égés folyamatát, ami maximálisan pozitívan hat a tüzelőanyag felhasználás mennyiségére. Az ennek köszönhető megtakarítás így minden felhasználónk számára kézzelfogható előnyt biztosít.

A minimális károsanyag kibocsátású megújuló energiaforrásokra, és az ezekből nyert energia arányának növelésére összpontosító aktív támogatáspolitika megnövelte a keresletet ezek iránt a faelgázosító kazánok iránt egész Európa szerte. A támogatások odaítélésének feltételei nagymértékben szigorodtak, főleg a kibocsátási értékek tekintetében.

2Hogy gond nélkül teljesíthessük még a legszigorúbb környezetvédelmi és műszaki követelményeket is, 2008-ban a faelgázosító kazánok új típusának fejlesztésébe kezdtünk. Egy megújult kazántest valamint egy teljesen új vezérlőegység kifejlesztése volt a cél. Olyan kazán fejlesztését kezdtük el, amelyben az égés folyamata a kimenő égéstermékek oxigéntartalmát mérő lambda szonda mérési adatai segítségével van vezérelve. Tovább fejlesztettük a kazánok jól bevált kialakítását, figyelembe véve vásárlóink eddigi tapasztalatait és követelményeit. Ennek eredményeképpen mutathattuk be Magyarországon 2010 elején a faelgázosító kazánok új generációját a VIGAS Lambda Control típust és a kazánok teljesen új, továbbfejlesztett AK 3000 típusú vezérlőegységét. A VIGAS LC típussorozat kiváló teszteredményeket ért el és fejlesztésük továbra is folyamatban van.

A VIGAS kazánok károsanyag kibocsátás értékei már most megfelelnek a 2019-es környezetvédelmi követelményeknek.

 

 

3 4 5
Lézersugaras formázás Lézeres anyagmegmunkálás Robotizált hegesztés

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vigas.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.